De Opkikker
"Voor iedereen die lichaam en geest een opkikker wilt geven"

Online les volgen? Dat kan! 
Elke dinsdagavond ~ 20.15 - 21.30 uur

Vragen / aanmelding: karin@deopkikker.info / 06-83774601Yoga 


Ondanks de corona biedt ik graag diverse mogelijkheden aan om yogalessen te blijven volgen of oefeningen op een andere manier begeleid te doen. 


Waarom (Hatha) yoga?

Yoga is in essentie bewustwording. Zowel lichamelijk als mentaal. Het bevordert de mobiliteit van het lichaam, de concentratie, ademhaling, communicatie en stressbeheersing. Het is veel meer dan jezelf in een ingewikkelde lichaamshouding brengen, het is een mindfulness-training waarbij je in balans blijft. Je hoeft niet lenig te zijn om deel te nemen. 

Hatha-yoga is een fysieke yoga-variant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana's) en ademhalingstechnieken. Door regelmatig Hatha-yoga te beoefenen word je lichaam soepeler en kan je geest rustiger worden. In het algemeen wordt je bewuster van wat je voelt, wie je bent en hoe je reageert in het dagelijkse leven. 

De lessen hebben rust, balans, lichaamshoudingen (asana's) en focus op de ademhaling (pranayama) in zich. Vaak zit er ook een 
stuk meditatie in, wat een belangrijke afronding kan zijn om de eenheid van lichaam en geest te voelen. 
De lessen duren 5 kwartier en we sluiten af met een kopje thee1. Groepslessen

Locatie Abbenbroek, het Dorpshuis.

- HELAAS IS DEZE OPTIE MOMENTEEL NIET MOGELIJK I.V.M. DE CORONAMAATREGELEN -
Op dinsdagavond van 20.15 tot 21.30 uur geef ik in het het Dorpshuis van Abbenbroek (zaal 2) yogales. Er wordt voor ieder zijn/haar gezondheid rekening gehouden met de corona maatregelen. Zo is er momenteel plek voor maximaal 4 deelnemers.  2. Online lessen

In deze lockdown periode geef ik op dinsdagavond online yogalessen, van 20.15 tot 21.30 uur. 
Dit heeft ook voordelen, heerlijk in je eigen omgeving je oefeningen begeleid (visueel en ingesproken) volgen, om daarna heerlijk na een kop thee het bed in te duiken. Ook een hybride les (waarbij de les zowel fysiek aanwezig als online te volgen) is mogelijk, zodra de groepslessen weer toegankelijk zijn. Op die manier kan elke deelnemer de yogalessen wekelijks blijven volgen.

3. Ingesproken momenten

Heb je behoefte om een aantal yoga-, ademhaling-, of meditatieoefeningen (of een combinatie hiervan) te doen middels begeleidend ingesproken bericht? Laat het weten. Ik heb diverse korte luistersessies variërend van 5 tot 20 minuten. 

4. Buiten lessen

Gedurende de zomerperiode is er een aantal weken een yogales op de dinsdagavond te volgen. Een heerlijke beleving in de buitenlucht. Buiten yoga draait vooral om het genieten van het 'buiten-zijn'. Hoor wat er om je heen gebeurt zoals de wind die door de bomen waait, het geluid van vogels, krekels of kikkers op de achtergrond. Voel de zon op je huid, de wind door je haren waaien en laat het gras tussen je tenen kriebelen. Verwonder je over hoe je deze plek ervaart nu je er echt bewust bent. Wat een leegte, heerlijkheid en zo puur, een echte opkikker! 

Op dinsdagavond en zo nu en dan op zaterdagochtend vindt er bij goed weer (gevoelstemperatuur tussen 18 en 25 graden en bij weinig tot geen wind) yoga lessen plaats op verschillende locaties in en rondom Abbenbroek: 
* In de Bernisse
* Op de boerderij
* Op een veld van voetbalvereniging Abbenbroek (wanneer er geen andere activiteiten zijn) 
Heb je interesse laat het weten. Dan stuur ik je medio april 2021 de geplande lessen toe. 


Tarieven

* Een introductieles  6,- euro 
* Een binnenles 10,- euro
* Een strippenkaart voor 11 lessen 100,- euro  (persoonsgebonden en 4 maanden geldig).
* Een buitenles 8,- euro


Mocht je geïnteresseerd zijn in één van bovengenoemde yogamomenten, bel gerust of stuur me een mail / app. 

Wellicht tot gauw!